selvennyksiä

Maahanmuuttajat sotaväkeen ja takaisin

 

 

Maahanmuuttajille asekoulutus ja palautus

Puolustussota on oikeutettua, ja kunkin maan ensisijainen tehtävä on hoitaa oma puolustuksensa. Rohkenenkin siksi esittää, että maahamme isistä pakoon tulleet saisivat tilaisuuden tämän osoittamiseen ja samalla tekisivät sanomattoman palveluksen isänmaalleen.

Äskettäin vieraili maassamme presidentti Martti Ahtisaaren perustaman konfliktinratkaisujärjestön CMI:n vieraina kaksi irakilaista tutkijaa. Toinen heistä, al-Nahrainin yliopiston dekaani Amer al-Fayadh katsoo, että irakilaisten pitää itse kohdata Isis maaperällään. Hänestä kansainvälisen yhteisön pitäisi tarjota Irakille aseita, sotilaallista koulutusta, tiedustelutietoa ja uutta teknologiaa.

Olen samaa mieltä ja kehitän sen pohjalta ajatustani. Suomi kouluttaa jo Irakin sisällä kurdialueella nuorukaisia sotilaiksi. Tästä seuraa kysymys, miksi näin ei voida ja tohdita tehdä muualla Irakissa. Siksikö että irakilaisilla ja ”virallisella” hallituksella ei ole valta käsissään.

Tämä on asia, jonka sanomisesta irakilaiset eivät näy pitävän. Näin kävi minulle Rauli Virtasen keskustelusivulla STT:n uutisesta irakilaistutkijoiden vierailusta. Kun väheksyin irakilaisten panosta, sain irakilaistaustaiselta keskustelijalta moitteet, etten tunne faktoja. Kysyin sitten kahteen kertaan, eikö tänne tulleille voitaisi antaa sitä haluaville sotilaskoulutus ja lähettää takaisin, mutta en saanut vastausta.

Nyt olisi erinomainen tilaisuus antaa myös päällisin puolin hyväkuntoisille irakilaisnuorukaisille tilaisuus valmistautua maansa vapautukseen. Meillä olisi koulutukseen nopeasti varattavissa ainakin Kauhavan ja Kontiolahden varuskunnat.

On selvää, että kaikki eivät lähtisi mukaan, mutta minusta juuri sellaisella maalla kuin Suomi on oikeus tehdä tällainen kysymys. En viittaa vaan nykyisyyteen vaan myös historiaan. Meillä on itsenäisyytemme aamunkoitteessa ollut jääkäriliike. Tämä ”jääkäriliike” ei olisi kapinallinen, vaan sillä olisi Irakin kansan tuki.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Suomella ei ole ylimääräisiä resursseja ns. 'pakolaisten' kouluttamiseen. Ja vaikka olisi, tämä on mielestäni todella huono idea.

Toimituksen poiminnat